Apeleaza la specialisti in Mobilitate Internationala pentru obtinerea Formularului A1
Aplica pentru Formular A1 online
Specialistii nostri va supun atentiei, cele mai relevante informatii, studii de caz si opinii in materia detasarilor internationale si a mobilitatii fortei de munca in UE

Brexit - Impactul asupra mobilitatii salariatilor Sunteti pregatiti?
Incepand cu 1 Ianuarie 2021, angajatorii romani care vor trimite angajati in Marea Britanie, cat si cele britanice care vor trimite angajati in Romania sunt nevoite sa adopte masuri noi.
In prezent, se adopta prevederile Directivei Comisiei Europene pentru detasarea angajatilor, ce nu va mai fi aplicabila post-Brexit in relatiile mentionate.
In consecinta, determinarea corecta a legislatiei aplicabile unei relatii de munca transfrontaliere in afara reglementarilor europene actuale privind detasarea in cadrul UE, va reprezenta o mare problema.
31 Decembrie 2020
Transport intracomunitar
Societatile comerciale de transport rutier intern si international pot obtine Formularul A1, pentru situatiile de pluriactivitate, conform Regulamentului (CE) nr. 883/ 2004, daca efectueaza activitati de transport si pe teritoriul Romaniei.


Constructii
Detasarea lucratorilor are loc in contextul prestarii transfrontaliere de servicii. Doar intreprinderile legal infiintate intr-un stat membru pot face uz de libertatea de a presta servicii.
O intreprindere poate avea in vedere detasarea lucratorilor in alt stat membru al UE, in temeiul directivei privind detasarea lucratorilor, daca se afla in una dintre urmatoarele situatii:
a incheiat un contract de servicii cu o parte careia ii sunt destinate serviciile, care isi desfasoara activitatea într-un alt stat membru;
doreste sa detaseze un lucrator intr-o unitate sau intr-o întreprindere detinuta de același grup pe teritoriul altui stat membru;
este o intreprindere cu incadrare in munca temporara sau un agent de muncă temporara si intenționează sa puna un lucrator la dispozitia unei intreprinderi utilizatoare infiintate sau care isi desfasoara activitatea pe teritoriul altui stat membru.
COVID-19 Informatii pentru lucratorii detasati 2020
Trebuie sa respectati normele statului membru “gazda” referitoare la conditiile de munca?
Dacă va aflati deja in statul in care v-a trimis angajatorul pentru a presta serviciile („statul gazda”) si veti continua sa va desfasurati activitatea acolo, legislatia din statul membru gazda privind conditiile de munca de baza (salariul minim, timpul maxim de lucru, concediul de odihna, normele privind sanatatea, siguranta si igiena la locul de munca etc.) se va aplica în continuare fara nici o limitare. Deplasarea la locul de munca poate fi restrictionata in functie de deciziile autoritatilor din statul “gazada” cu privire la pandemia COVID-19. Totusi, dreptul la prestatii sociale ramane valid din partea statului membru in care platiti contributiile la asigurarile sociale, si nu din partea statului membru gazda.
Sunteți lucrator detasat si activitatea dumneavoastra a început inainte de izbucnirea pandemiei de COVID-19
Daca sunteti lucrator detasat si activitatea dumneavoastra in celalalt stat membru a inceput inainte de izbucnirea pandemiei de COVID-19, nu ar trebui sa fiti afectat de nicio restrictie naționala privind trecerea frontierei, daca va aflati deja efectiv în statul membru în care ati fost detasat. Trebuie sa continuati perioada de detasare astfel cum este specificata în DP A1 ( Formularul A1) si veti ramane asigurat in statul membru in care este stabilit angajatorul dumneavoastra sau in care sunteti asigurat in mod normal, ca persoana care desfasoara activitati independente.

Aveti nevoie de formularul A1?
Completeaza rapid formularul de mai jos si te vom contacta in maxim 4 ore !
Contacteaza-ne!
Atentionare: Datorita volumului ridicat de cereri nu vom putea prelua pentru o perioada limitata de timp solicitarile primite din partea PFA-urilor, Intreprinderilor Individuale precum si ale societatilor comerciale care au mai putin de 2 angajati.
- Bucuresti, Romania
- +40 730 767 057
- office@formulara1.ro