Transport

highway, road, traffic

Incepand cu 1 Aprilie 2017, Formularul A1 a devenit obligatoriu pentru toti soferii profesionisti. Formularul A1 dovedeste plata contributiilor sociale in Romania si confirma faptul ca soferul are platite toate contributiile sociale in statul membru de resedinta pe perioada detasarii sau a perioadei in care isi desfasoare activitatea in mai multe tari UE, simultan.

Formularul A1 este obligatoriu in toate tarile UE si trebuie sa se afle la bordul fiecarei masini. Avand in vedere amenzile usturatoare, va recomandam sa tratati cu deosebita atentie acest risc, in cazul in care tranzitati Franta, Germania, Austria, Belgia, Italia. 

Formularul A1 se elibereaza de catre CNPP – Directia de Relatii Internationale iar Inspectoratul Teritorial de Munca este institutia care poate verifica existenta acestuia. 

Viva HR va ofera servicii complete de consultanta astfel incat dvs sa nu resimtiti birocratia  ca o piedica in afacerea dvs. Viva HR va ajuta cu intocmirea tuturor documentelor necesare dosarului, reprezentarea dvs in fata CNPP si ridicarea Formularului A1.

Mai jos regasiti lista documentelor necesare in vederea obtinerii formularului A1 de catre firmele de transport:

  • CI Sofer;
  • CIM Sofer;